Председателят на Работническата партия в Белгия (марксисти) Раул Едбу призова страната да

...
Председателят на Работническата партия в Белгия (марксисти) Раул Едбу призова страната да
Коментари Харесай

Марксистката партия в Белгия призова за излизане от ЕС и НАТО

Председателят на Работническата партия в Белгия (марксисти) Раул Едбу прикани страната да напусне НАТО и Европейски Съюз в изявление за локална телевизия. В отговор белгийският външен министър Хаджа Лабиб заяви, че тези оферти нямат връзка с действителността, предава кореспондентът на Българска телеграфна агенция Николай Желязков.

На 2000 километра от нас се води война, страни от ЕС са под опасност, в НАТО водим учения за подготвеност при положение на разгръщане на военните дейности, Русия предупреди за идно нахлуване против Молдова, уточни Лабиб. Турция утвърди присъединението на Швеция към алианса и дружно с Финландия НАТО се уголемява с още две страни, а ние да желаеме да напуснем - би трябвало да бъдем реалисти, прикани тя. В Европа харчим за защита три пъти повече от Русия, само че разполагаме с разнообразни стандарти на военно съоръжение и би трябвало да работим за уеднаквяване, добави министърът.

Осем страни, част от които от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, искат да се причислят към Европейски Съюз. Нереалистично е ние да желаеме да напуснем. Заедно сме доста по-силни. Необходимо е Европейски Съюз да бъде банален и заздравен, това е част от дилемите пред Белгия като ръководител на Съвета на Европейски Съюз. Необходима е повече еластичност, само че представете си какво би направила самотна Белгия по време на пандемията, при потребността от ваксини, добави Лабиб.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР